Bij de Hertog Jan Brouwerij in Arcen kun je de authentieke koperen brouwketels en de sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen bewonderen.

Je bent van harte welkom voor een rondleiding. Gedurende een uur lang volgt u, onder begeleiding van een ervaren gids, het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. En je ontdekt de passie waarmee het bier gebrouwen wordt.

Na afloop breng je nog een bezoek aan café de Hertog Jan Proeverij waar je een heerlijk glas Hertog Jan pilsener of frisdrank wordt aangeboden.

Klik hier voor meer informatie!

Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaalmineraalwater van 35-36 ºC, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron.

Het thermaalwater heeft door de unieke samenstelling een heilzame werking. Door de aangename warmte voelt u direct alle spanning uit uw lichaam wegvloeien. Maak gebruik van de Kneippbaden, sauna’s en rustruimtes.

Maak uw dag compleet met een beautyarrangement!

Klik hier voor meer informatie!

Laat je meenemen in de magie van Attractiepark Toverland. Ga op avontuur in de mysterieuze wildwaterbaan Djengu River, waag een ritje per motor in de lanceerachtbaan Booster Bike en ontdek jouw eigen magische krachten in het Toverhuis. In 2018 is het nieuwe entreegebied Port Laguna geopend en het nieuwe themagebied Avalon gepresenteerd. Er zijn tal van nieuwe attracties geopend: de spectaculaire achtbaan Fēnix, waterattractie Merlin’s Quest en de interactieve tovershow in het Magiezijn. In een dagje Toverland mag natuurlijk ook de Troy niet ontbreken: de hoogste, snelste én langste houten achtbaan van de Benelux!

Met meer dan 30 attracties en shows voor zowel jong als oud, beleeft iedereen in Toverland gegarandeerd een magisch mooie dag. Ook bij slecht weer is het goed toeven in het overdekte gedeelte. Bezoekers van Zoover waarderen Toverland niet voor niets met gemiddeld een 8,6. Daarmee is Toverland het best beoordeelde attractiepark van Nederland!

Klik hier voor meer informatie!

Bij Ballorig in Venlo kun je op 4000m2 binnen spelen! Kinderen van 0 t/m 13 jaar beklimmen de klimvulkaan of voetballen in de voetbalkooi. Een crossbaan, levensgrote lego, trampolines, klimwanden, alles is aanwezig om een leuke dag te beleven! Voor de kleintjes is er een aparte peuterhoek.

Ook voor volwassenen is Ballorig een leuk dagje uit, vanaf een plek waar de kinderen goed te zien zijn kan genoten worden van lekkere en eerlijke hapjes en drankjes. Ook is er gratis wifi aanwezig.

Klik hier voor meer informatie!

Klimpark KlimKong Sevenum is het avontuurlijkste en veiligste klimpark van Nederland! Een ochtend of middag bij KlimKong Sevenum is een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega’s. Beleef samen een klimavontuur in het unieke klimpark!

KlimKong Sevenum heeft de uitstraling van een ‘klimboot’. Het park bestaat uit vier verschillende parcours en kenmerkt zich door unieke elementen, zoals de ‘altijd leuke liaan’ en het ‘vliegende wijnvat’!

De allerkleinste kunnen zich vermaken op het onderdek en in de klimboom. De waaghalzen kunnen klimmen tot wel 15 meter hoog! Het park is uitdagend door de verschillende moeilijkheidsgraden en de hoogtes.

Familieleden, collega’s of vrienden die niet mee de boot in willen? Voor hen zijn er leuke alternatieven.

Klik hier voor meer informatie!

Met meer dan 100 optische illusies, trucjes, activiteiten en bezienswaardigheden is het themapark in deze vorm uniek en biedt Mind Mystery vertier en verbazing voor jong en oud. In het park vind je naast het huis op z’n kop een spiegeldoolhof, vortex, kaleidoscoop, een Ames room, een museum vol optische kunst en hologrammen, (on)oplosbare puzzels en raadsels. Genoeg te doen dus voor een middagje breinbreken.

Weleens door een huis gewandeld waarbij je de vloer niet kunt aanraken en je met alle gemak over het plafond loopt? Een handstand op de eettafel of een badkuip met slechts een pink in de lucht houden?

Klik hier voor meer informatie!

Oorlog hoort in het museum!

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Speciale aandacht in de grote hal is er natuurlijk voor de Slag bij Overloon tijdens de Bevrijding in 1944. Het Oorlogsmuseum Overloon is dan ook tegelijk een monument voor de gevallen op dit Slagveld.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In het Museumcafé kunt u prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel.

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten!

Klik hier voor meer informatie!

Graanbranderij de IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen.

Specialist in het vervaardigen van streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd.

Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, molenaar en stoker aanschouwen. Ook organiseert de IJsvogel diverse fiets- en wandeltochten, workshops likeurmaken en diverse proeverijen.

Klik hier voor meer informatie!

Welkom bij Golf- en Countryclub Geijsteren! Deze actieve golfclub ligt op Landgoed Geijsteren, in de kop van Noord-Limburg. U vindt hier een fraaie golfbaan met 18 holes in een bosrijke omgeving. De eerste 13 holes liggen midden in de bossen, daarna opent de baan zich met nog eens 5 uitdagende waterholes!

Deze baan wordt met trots gerealiseerd door greenkeepers, caddiemasters en vrijwilligers. Golf- en Countryclub Geijsteren is een zeer actieve club met een echt verenigingsgevoel. Ook voor nieuwe leden staan de deuren open.

In het midden van de baan bevindt zich het clubhuis. Na het golfen kunt u hier terecht voor een maaltijd, hapje en drankje of een borrel. Het prachtige terras grenst aan hole 13 en 18.

Klik hier voor meer informatie!

…het veelzijdige bloemen- en plantenpark. Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kunt u urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten. Wandel door het Rosarium, met 8.000 rozen en meer dan 300 soorten in 10 tuinen. Beleef het Lommerrijk met zijn talloze beekjes, watervallen en vijvers.

Voel in de Casa Verde tussen palmen, olijfbomen en kleurige bloemen, het subtropisch klimaat of wandel door de Vallei met o.a. de Oosterse watertuin en de Rotstuin. In de Golftuin kunt u midgetgolfen tussen de watervallen en rotsformaties. Verder heeft het park ook terrassen, een souvenir- en plantenwinkel en vele evenementen.

Klik hier voor meer informatie!

Het Limburgs Museum is een echt familiemuseum, gezellig en gastvrij. Neem tijd voor elkaar in een ontdekkingstocht door de tijd: van neanderthaler tot nozem, van Rowwen Hèze tot Romeinse soldaat. Een kwart miljoen jaar collectieve geschiedenis wordt op een aantrekkelijke manier verteld. Interactief en meeslepend. Overrompelend is de Historoscoop, een multimediaal theater met rondom beelden, geluiden en theatereffecten. In het Limburgs Museum worden vervlogen tijden eigentijds gepresenteerd. Er zijn altijd wisseltentoonstellingen voor jong en niet meer zo piep. Met grote regelmaat worden extra familieactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld in de schoolvakanties.

Klik hier voor meer informatie!

U stapt een wondere wereld binnen in het Missiemuseum Steyl. Kunst- en gebruikvoorwerpen, beelden van christelijke en andere religies staan in metershoge vitrines. 1500 Opgezette dieren en 2000 insecten lijken een ark van Noach. Foto’s met tekst en een dvd geven een indruk van het missiewerk nu.

Klik hier voor meer informatie!

Champignons kennen we allemaal maar heeft u ook enig idee hoe ze groeien? Tijdens een rondleiding bij de Paddestoelerij maakt u kennis met alle facetten van de champignonteelt en de boeiende wereld van de champignon.

Klik hier voor meer informatie!

Wie heeft er geen TV of radio? Ooit een LP, CD of DVD gekocht? Ooit een foto gezien? Beeld en Geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van apparatuur. Te weinig wordt beseft dat we het over belangrijk cultuurhistorisch erfgoed hebben, dat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van onze huidige samenleving.

In dit nieuwe museum wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt. De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Uw ogen en oren zullen wijd opengaan!

Klik hier voor meer informatie!

De Rozenhof is een rozenparadijs midden in het centrum van het dorp Lottum. De Rozenhof bestaat uit een prachtige tuin vol met de allerbeste rozen in alle geuren en kleuren en tevens een rozenkenniscentrum en tourist info. In de rozentuin kunt u inspiratie opdoen voor thuis en genieten van Excellence-Rozen (het keurmerk voor de meest gezonde, duurzame en beste rozen in Nederland en België) en ADR-rozen van Nederlandse en Duitse bodem. In het Rozenkenniscentrum wordt u meegevoerd in de historie, teeltwijze en in de rozenactiviteiten die plaatsvinden. Er worden tevens groepsrondleidingen aangeboden.

Klik hier voor meer informatie!

Museum Schloss Moyland, net over de grens met Duitsland, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en een internationaal onderzoekscentrum met betrekking tot Joseph Beuys.

De museumcollectie, waarvan de oorsprong ligt in de voormalige privéverzameling van de gebroeders Van der Grinten, wordt in het historische kasteel- en parkcomplex geconserveerd en gepresenteerd. Onderdeel van het museum zijn het Joseph Beuys Archief en de museumbibliotheek. Een veelzijdig programma van tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten alsmede het in een groot park gelegen historische kasteelgebouw maken het museum aan de Nederrijn tot een instituut met internationale uitstraling.

Klik hier voor meer informatie!

Het dorp Tienray wordt, met pauselijke toestemming, ook wel ‘Klein Lourdes’ genoemd. De Tienrayse kerk, die midden in het dorp staat, herbergt sinds 1888 een grot ter ere van Maria.

De grot is een kopie van de grot in Lourdes en is gevestigd in de kapel van de kerk. Bij de kerk werd ook een processiepark met kruiswegstaties aangelegd. De historie van Tienray als bedevaartsoort gaat terug tot voor 1875.

Klik hier voor meer informatie!

Het Peelmuseum America bestaat uit hoofdgebouw ‘de Kamphut’, waarin een documentatiecentrum is gevestigd. Leer hier over de geschiedenis van de Peel, de turfwinning en de ontginningen. Ook de legende van Rowwen Hèze, de markante Peelfiguur Christiaan Hesen (1853-1947) naar wie de bekende dialectgroep uit America is genoemd, wordt hier uiteraard ook uit de doeken gedaan.

Dan is er op het terrein nog een tweede museumgebouw, ‘de Schuur’ genaamd. Tenslotte is er een groot buitenterrein met daarop onder meer twee plaggenhutten.

Klik hier voor meer informatie!

De Gunhof ligt aan de rand van het natuurgebied ’t Soar. U vindt meer informatie hierover op de website https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasdorpen/t-sohr. In dit prachtige natuurgebied kan uitgebreid gewandeld worden.

Verder zijn er veel fiets en wandelroutes in de omgeving. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen we u naar de volgende websites:

https://www.ooijen-wanssum.nl/routes/wandelingen/

https://www.ooijen-wanssum.nl/routes/fietsroutes/

http://www.landschaphorstaandemaas.nl/wandelen

https://www.liefdevoorlimburg.nl/wandelen

https://www.liefdevoorlimburg.nl/fietsen